Cuvântul președintelui

 Stimați colegi, 

Trăim într-o epocă în care unii oameni de afaceri, unii politicieni și unele trusturi de presă consideră că școlile ar trebui să funcționeze ca niște afaceri într-o economie de piață liberă, care să concureze pentru elevi și personal. Multe astfel de voci spun că de fapt noi, sindicatele, suntem de vină pentru reformele eșuate, că noi suntem cei care stăm în calea progresului. Dar ce înseamnă de fapt acest progres pentru ei? Ce vor ei de la noi?

Unul dintre studiile făcute de Ministerul Educației scotea în evidență că norma didactică de predare este prea mică și că aceasta nu a putut fi crescută din cauza sindicatelor. Acelaşi studiu venea cu ideea ca plata angajaților din școli ar trebui să se facă în funcție de numărul de elevi. Mai mult, s-a încercat să se inducă ideea că noi suntem de vină și pentru rezultatele slabe ale elevilor la examenele naționale.

Clasa politică a mers până acolo încât a încercat să destructureze sindicatele, lăsându-le fără posibilitatea de a strânge cotizații. Mai mult, politicienii au restrâns din drepturile angajaților din învățământ, anulând o mare parte din prevederile Statutului Cadrului didactic și amânând încheierea contractelor colective de muncă.

Au încercat să destabilizeze sindicatele, să compromită liderii și să inducă ideea că nu mai e nevoie de aceste organizații. 

Nu au reușit, în primul rând, datorită dumneavoastră, care ați înțeles importanța sindicatului și pentru asta vreau să vă mulțumesc.

În altă ordine de idei, am lansat acest site pentru a veni în ajutorul dumneavoastră, pentru a afla mai multe despre activitatea sindicatului, pentru a fi informați la timp și pentru a vă oferi posibilitatea de a ne contacta mai ușor.

Puterea SIP SIBIU ține de fapt de fiecare dintre noi. Cu cât suntem mai bine informați, mai uniți cu atât vom reuși împreună mai multe lucruri.

Uniți suntem puternici!

Cu deosebită considerație,

Teodor Dumitru Fîrțonea

Președinte